Ληξούρι

 

Από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς.

Θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και όμορφα καφέ καθώς και αρκετά μπαράκια για να πιείτε το ποτό σας το βράδυ.

Το Ληξούρι είναι η πατρίδα και του μεγάλου μας σατυρικού ποιητή Ανδρεά Λασκαράτου, του οποίου το άγαλμα στη παραλία έχει γυρισμένη τη πλάτη στο Αργοστόλι, όπως αναφέρει η παράδοση.

Εκείνο που χαρακτηρίζει το Ληξούρι είναι η αξιόλογη πορεία του στο χώρο των τεχνών και των γραμμάτων. Εδώ ιδρύθηκε και η πρώτη φιλαρμονική ορχήστρα της Κεφαλονιάς, η οποία είναι και μια από τις παλαιότερες της Ελλάδας, μετά από αυτή της Κέρκυρας.

Στην περιοχή κοντά στο Ληξούρι υπάρχουν πολλές και μοναδικές σε ομορφιά παραλίες όπως η Πλατιά Άμμος που βρίσκεται στο δρόμο προς το χωριό Καμιρανάτα και ο Μέγας Λάκκος που βρίσκεται στα νότια του Ληξουρίου και το μήκος της ξεπερνά τα 5χλμ. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η παραλία Βάτσα, ενώ μια από της διασημότερες της περιοχής είναι η Κουνόπετρα η οποία πήρε το όνομά της από τον βράχο που κουνιόταν ρυθμικά μέσα στη θάλασσα, φαινόμενο που σταμάτησε μετά τους σεισμούς του 1953.

Πηγή:

Wikipedia

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς- Best Beaches Kefalonia GET PDF GUIDE

Κατέβασε τον οδηγό - Get the PDF guide.

We respect your privacy.