Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά συγκαταλέγεται στα Επτάνησα και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου. Βρίσκεται ανάμεσα στη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο, έχει έκταση 781 τ.χλμ και πληθυσμό περίπου 35.000 κατοίκους.

Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς είναι το Αργοστόλι με 9.000 κατοίκους. Άλλες μεγάλες κωμοπόλεις της Κεφαλονιάς είναι το Λήξουρι, ο Πόρος, η Σάμη και η Σκάλα.

Το Ιόνιο είναι γνωστό για τις ωραίες παραλίες του και η Κεφαλονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι παραλίες της είναι διάσημες για τα καθαρά νερά τους, με πιο γνωστή από όλες το Μύρτο που έχει χαρακτηριστεί και όχι άδικα ως μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Σύμφωνα με ετήσια ψηφοφορία του ΥΠΕΧΟΔΕ, ο Μύρτος έχει ψηφιστεί έντεκα φορές η καλύτερη ελληνική παραλία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ακόμα τα σπήλαια του νησιού όπως το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης, το σπήλαιο Δρογκαράτη και άλλα πολλά τα οποία αξίζει να επισκεφτείτε.

Μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο και να ανακαλύψετε όλες τις ομορφιές του, όπως τους αμέτρητους κολπίσκους με τα γαλαζοπράσινα νερά, τα όμορφα ορεινά χωριά καθώς και τα γραφικά λιμανάκια στα οποία φυσικά έχετε πρόσβαση και με σκάφος.

 

Πηγή:
Greek Landscapes

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς- Best Beaches Kefalonia GET PDF GUIDE

Κατέβασε τον οδηγό - Get the PDF guide.

We respect your privacy.