Σπήλαιο Δράκαινας

Νοτιοανατολικά του νησιού της Κεφαλονιάς, στο φαράγγι του Πόρου και σε ύψος 70 μέτρων βρίσκεται το Σπήλαιο της Δράκαινας. Η έκταση του υπολογίζεται στα 90 τετραγωνικά μέτρα. Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδας πραγματοποίησε ανασκαφές από το 1992 έως το 2005 με αποτέλεσμα να χρονολογηθούν οι δραστηριότητες στο σπήλαιο.

Σύμφωνα με τις ανασκαφές το σπήλαιο υπήρχε από τη Νεότερη Νεολιθική Εποχή έως την Εποχή του Χαλκού. Μετά από χρόνια εγκατάλειψης το σπήλαιο πήρε ζωή από το τέλος του 7ου έως τον 20ο αιώνα π.Χ. ως το Ιερό των Νυμφών και του θεού Πάνα, ενώ τη σύγχρονη εποχή όπως και άλλα σπήλαια έτσι και αυτό χρησιμοποιήθηκε ως μαντρί.

Στο Σπήλαιο βρέθηκε από τους ανασκαφείς ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα εύρημα. Ένα απανθρακωμένο νήμα μήκους ενός χιλιοστού. Η ηλικία του νήματος υπολογίζεται στα 7000 χρόνια γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι της νεολιθικής εποχής μπορούσαν να γνέθουν και να υφαίνουν. Ακόμα βρέθηκαν σπόροι, οστά και διάφορα διατροφικά υπολείμματα.

 

Πηγή:

Drakaina Cave

InKefalonia

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς- Best Beaches Kefalonia GET PDF GUIDE

Κατέβασε τον οδηγό - Get the PDF guide.

We respect your privacy.