Αργοστόλι

Argostoli kefalonia
Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς είναι το όμορφο Αργοστόλι με πληθυσμό κοντά στους 10.000 κατοίκους.
Η πόλη περιβάλλεται από χαμηλούς και πλούσιους σε βλάστηση λόφους και βρίσκεται στη μέση του κόλπου που αποτελεί φυσικό λιμάνι – ένα από τα πιο ασφαλή της μεσογείου.Στην άκρη του κόλπου δίπλα στο Αργοστόλι βρίσκετε η Λιμνοθάλασσα του Κούταβου, με την οργιώδη βλάστηση και το δάσος με τους πανύψηλους ευκάλυπτους.Επισκεπτόμενοι την Κεφαλονιά και το Αργοστόλι μην παραλείψετε να δείτε την ιστορική γέφυρα του Αργοστολίου, γνωστή ως Γέφυρα Δεβοσέτου. Είναι η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα επί θαλάσσης.
Στη μέση της κοσμείται με τετράπλευρο οβελίσκο μια τετράγλωσση επιγραφή , αναμνηστική της κατασκευής της γέφυρας. Μέχρι και σήμερα διατηρεί τη μεγαλοπρέπειά της και παραμένει το ορατό σύνορο μεταξύ της θάλασσας και της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου.Στο Αργοστόλι θα βρείτε πολλά αξιοθέατα, μουσεία, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, καθώς και συγκοινωνίες για ολόκληρη τη Κεφαλονιά.
Στο “Λιθόστρωτο“, ένας θαυμάσιος μαρμαροστρωμένος πεζόδρομος στη καρδιά της πόλης, χτυπάει ο σφυγμός της σύγχρονης αγοράς. Εδώ θα κάνετε τα ψώνια σας και ενδιάμεσα θα απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, σε ένα από τα πολλά καφέ που υπάρχουν.
Απολαύστε τη βόλτα σας στη μεγάλη Λεωφόρο Ριζοσπαστών, κατά μήκος της οποίας δεσπόζουν φοίνικες. Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος». Η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη που αποτελεί την τρίτη πλουσιότερη βιβλιοθήκη σε ολόκληρη την Ελλάδα, φιλοξενώντας περισσότερους από 59.000 τόμους, στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτήριο κοντά στο Θέατρο.
Ο κήπος του Νάπιερ είναι ένα γραφικό, κατάφυτο από μία μεγάλη ποικιλία δέντρων πάρκο, περιτριγυρισμένο από μάντρες παραδοσιακού κεφαλλονίτικου τύπου, που αποτελεί έναν τόπο γαλήνης και αναψυχής.Πηγή:

Wikipedia

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς- Best Beaches Kefalonia GET PDF GUIDE

Κατέβασε τον οδηγό - Get the PDF guide.

We respect your privacy.