Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου

arxaiologiko argostoli sm 5arxaiologiko argostoli sm 1

 

 

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου μετά τον σεισμό του 1953 που υπέστη σοβαρές ζημιές θεμελιώθηκε το 1957 και ολοκληρώθηκε το 1960 ενώ το 2000 το κτήριο είχε πλήρως αποκατασταθεί από όλες τις φθορές. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου φιλοξενούνται ευρήματα από την προϊστορική εποχή. Το μουσείο έχει τρεις αίθουσες.

Στην πρώτη αίθουσα εκθέτονται ευρήματα από την Σάμη, το Φισκάρδο και τη Σκάλα τα οποία χρονολογούνται στην παλαιολιθική και τη νεολιθική περίοδο. Εδώ θα δείτε πυριτολιθικά εργαλεία, πήλινα σκεύη, πολύτιμη μικροτεχνία και κεραμική από θολωτούς τάφους της μυκηναϊκής περιόδου.

Στη δεύτερη αίθουσα υπάρχουν ευρήματα εξ ολοκλήρου της μυκηναϊκής περιόδου η οποία παρουσίασε ιδιαίτερη ακμή στο νησί της Κεφαλονιάς. Αντικείμενα τα οποία προέρχονται κυρίως από τάφους και όχι μόνο, που υπήρχαν εκείνη την ιδιαίτερα ανθηρή για την ιστορία του νησιού περίοδο.

Στην τρίτη αίθουσα τα ευρήματα χρονολογούνται τον 5ο αιώνα π.Χ όπου η Κεφαλονιά χωρίζονταν σε 4 πόλεις-κράτη την Πάλη, την Κράνη, τους Πρόννους και τη Σάμη. Σε αυτή την αίθουσα θα δείτε υδρία του 8ου αιώνα π.Χ, μαρμάρινη κεφαλή Σιληνού, πλαστικό αγγείο σε μορφή δούλου, αντικείμενα από νεκροταφεία στο Φισκάρδο, τρεις ταφικές στήλες, μια μαρμάρινη κεφαλή γυναίκας και μέρος ψηφιδωτού δαπέδου από το ιερό του Ποσειδώνα στο Ληξούρι.

 

Πηγή:

Καθημερινή

Οι καλύτερες παραλίες της Κεφαλονιάς- Best Beaches Kefalonia GET PDF GUIDE

Κατέβασε τον οδηγό - Get the PDF guide.

We respect your privacy.